ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Συκώτι και καρδιά με αμύγδαλα και σταφίδες

Μέχρι να γίνει το φαγητό, κερνάμε τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα.

2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

2 μικρά συκώτια αρνίσια
2 καρδιές αρνίσιες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι, τον χυμό
50 γρ. αμύγδαλα λευκά
50 γρ. σταφίδες ξανθές
4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 -2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κανέλα, σκόνη
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα συκώτια σε μπουκιές και τις καρδιές σε 3-4 φέτες την καθεμιά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα υλικά σε μια μεγάλη λαδόκολλα και διπλώνουμε σε πακέτο με το κλείσιμο προς τα πάνω. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πακέτο σε ταψί μαζί με 1 δάχτυλο νερό μέσα και ψήνουμε στους 160 οC για 2 ώρες.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.