ΚΟΣΜΟΣ

Mέσω του Nord Stream 1 και της Πολωνίας

Σταθερές οι παραδόσεις ρωσικού αερίου μέσω αγωγών προς την Ευρώπη

Οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέσω του Nord Stream 1 και της Πολωνίας, και προς τη Σλοβακία, μέσω της Ουκρανίας, παραμένουν σταθερές, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης αγωγού.

Οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία ήταν σταθερές γύρω στις 73.028.461 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας συνήθως αντιστοιχεί περίπου στο 15% της ρωσικής προμήθειας αερίου προς την Ευρώπη και την Τουρκία, αλλά από τις 21 Δεκεμβρίου έως πρόσφατα υπήρχε αντιστροφή της ροής, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών αερίου.

Οι ροές στο συνοριακό σημείο του Μάλνοφ διαμορφώθηκαν σήμερα στα 7.280.550 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης Gascade, καταγράφοντας μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Για την προμήθεια προς τη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Βέλκε Καπουσάνι, η δυναμικότητα μεταφοράς ήταν στις 882.087 μεγαβατώρες, με μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.