ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η πρώτη μέρα της άνοιξης για το Βόρειο Ημισφαίριο προσδιορίζεται στις 21 Μαρτίου

Τα λουλούδια που αγαπούν την άνοιξη

Είναι πάντα εκπληκτικό όταν η Μητέρα Φύση ξεδιπλώνει τα πρώτα σημάδια της άνοιξης. Ένα ανθισμένο πολύχρωμο λουλούδι σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και φέρνει ελπίδα, χαρά και φως. Από τους πρώτους αγνούς γάλανθους, τους νάρκισσους μέχρι την χρυσοκίτρινα πρίμουλα και τα ρόδα των Χριστουγέννων, τα λουλούδια αυτά χρησιμοποιούνται από τους κηπουρούς ως «σημάδια» αντίστροφης μέτρησης για το τέλος του χειμώνα.

Αν και επίσημα η πρώτη μέρα της άνοιξης για το Βόρειο Ημισφαίριο όπου ανήκει και η Ελλάδα προσδιορίζεται στις 21 Μαρτίου, η άνοιξη είναι ήδη εδώ και δεν είναι κακό όσοι αγαπάνε τα λουλούδια να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες.

Εξάλλου ο ρόλος των λουλουδιών είναι σημαντικός όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τις μέλισσες και ορισμένα είδη πεταλούδων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, δίνοντας τους το πρώτο νέκταρ και τη γύρη που χρειάζονται μόλις ξυπνήσουν. Σύμφωνα με το «Gardeners word magazine» είναι η ενέργεια που χρειάζονται για να πετάξουν, να βρουν σύντροφο ή χώρο φωλιάσματος, ενώ η γύρη βοηθά τις μέλισσες να αρχίσουν να γεννούν αυγά για την επόμενη γενιά μελισσών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.