ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτα λεμονιού

Ευχάριστα ξινό και σπιρτόζικο, το αγαπημένο εσπεριδοειδές χαρίζει τη φρεσκάδα του σε μία εντυπωσιακή τάρτα.

45 Λέπτα| Εύκολο

Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη βάση:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
+ λίγο επιπλέον
1 κοφτό κ.γ. αλάτι θαλασσινό
1 φλιτζ. ηλιέλαιο

Για την κρέμα λεμονιού:
1.200 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
+ λίγο επιπλέον
8 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 φακέλους κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
100 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας με τα δάχτυλα και τρίβοντας τη ζύμη ώστε να μοιάζει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι. Αλευρώνουμε έναν πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου περίπου 20 εκ. Καλύπτουμε με αυτήν τη βάση και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 18 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει περιμετρικά, στρώνουμε από πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε φασόλια για βάρος και προψήνουμε για 15΄. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5΄ μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να ροδίσει ελαφρά.

Κρέμα λεμονιού: Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης και κρέμας αραβοσίτου μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση μέχρι 1 εκ, κάτω από το χείλος της βάσης και ψήνουμε στον φούρνο για 10΄-15΄ ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Σερβίρεται χλιαρή.

Φωτογραφία: Peter Cassidy

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.