Neo

Το Μαξίμου μελετά… δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχει ούτε μία κυβέρνηση στην πορεία των ετών που να μην λάμβανε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ένα «κύμα» σφυγμομετρήσεων με ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά στοιχεία. Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι το τελευταίο διάστημα, οι… «παραγγελίες» του Μεγάρου Μαξίμου προς τις συμβεβλημένες με την κυβέρνηση εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν αυξηθεί: μάλιστα, το πρωθυπουργικό επιτελείο διαβάζει και αναλύει σχεδόν καθημερινά τόσο κυλιόμενες μετρήσεις όσο όμως και ποιοτικές, ώστε να βγάλει σαφή συμπεράσματα για τις τάσεις στην κοινωνία, όπως και για τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα. Αυτή η «σπουδή», λοιπόν, των συνεργατών του πρωθυπουργού έχει κάνει πολλούς να εικάζουν ότι ο εκλογικός αιφνιδιασμός δεν είναι απίθανος, καθώς η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς προεκλογικούς…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να η απλουστευμένη δίκη μου πραγματικότητα στην ερμηνεία των σημερινών δημοσκοπήσεων βασισμένη στα γεγονότα του παρελθόντος μας .
    Οποίος θέλει ας μας δώσει την δίκη του …… για να την συγκρίνουμε !
    Δεν χρειάζονται PHD γνώσεις να διαπιστώσει ένας ενεργός πολιτης την κατάσταση της χώρας μας, πολιτικά και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές !
    Τα χάλια που δημιούργησαν οι διακυβρνήσεις που διαδέχθηκαν αυτήν του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 εως 2011είναι ήδη γνωστά ….
    Γιατί εκείνη η διακυβέρνησης δεν ήταν του Βαθέως ΠΣΣΟΚ ( με τα Οσα πιθανα λάθη )μεν ,
    θυσιάστηκε δε , για να μην πτωχευσουμε ΚΑΙ επίσημα …, ,
    αφού η προηγούμενη του Κώστα Καραμανλή διακυβέρνησης μας είχε ήδη επιφέρει πραγματική πτωχευση
    και μας ειχε ρίξει στα πολιτικοοικονομικά βράχια :

    Με τα ασήκωτα χρέη της (διπλασίασε σε 5 χρόνια τα χρέη μας αυτά απο εκείνα, όσα είχαμε ήδη συσσωρεύσει σαν ελεύθερο κράτος, απο την απελευθέρωση μας απο τους τουρκικό δεσμό 400 χρόνων ).
    Παράλληλα ,με τα ελλείμματα των προϋπολογισμων της η τότε κυβέρνησης ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανκη που έφθασαν στο 16% άναψαν το φυτίλι της έκρηξης ,ενώ και με σκανδαλα , Πλλα σκανδαλα και ρουσφέτια ομε αυθαιρεσιες όσες δεν προλαβαιναμε να καταγράψουμε…..

    Επιπροσθετως συνεχιζαμε να κοροϊδέψπουμε τους Ετερους ας στην ΟΝΕ , δίδοντας τους ψεύτικα , ή μαγειρευμένα οικονομικά στοιχεία για να τους κοροϊδευουμε τους «κουτοφραγκους » έτερους μας !
    Οι οποίοι τελικα και μας τιμώρησαν ! Ζητώντας επιμόνως όχι να επεμβει η ΟΝΕ όπως θελαμε εμείς , αφού και αυτοί έκαναν στραβά μάτια υπέρ του Κώστα Καραμανλή επι τόσο καιρό και δεν του τράβηξαν τ αυτί …αλλά το Δ.Ν.Τ .
    Εξού και τα μνημόνια από τα οποία περάσαμε με τοσες στερήσεις .Σε αντίθεση από το πόσο γρήγορα τα πέρασαν άλλες χώρες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση

    Τώρα , στα προθυρα Εκλογων με τούτη την κατάσταση της απλής αναλογικής, την οποία πέρασε μπαμαπέσικα ο Τσίπρας ,
    ελπίζοντας τότε όταν το πέρασε , σε κομματικά οφέλη .
    Πλην όμως , κάτι η πανδημία και τώρα καταστρεπτικός πόλεμος που κήρυξε στον κόσμο όλον ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΠΟΥΤΙΝ
    φαίνεται ότι δουλεύει σαν μπούμερανγκ γιαυτόν παρολες τις πολιτικές στραβομαρες και σοβαρά λάθη έως εμμονές , στην νεοφιλελέ αντίδραση του Κυρ, Μητσοτάκη .

    Έτσι ναι μεν δεν θα βγεί Αυτοδύναμη κυβέρνηση με την πρώτη ψηφοφορία
    θα το ξεπεράσουμε δε , με την δεύτερες επαναπυπτηκες εκλογές οι οποίες θα γίνουν με ενισχυμενη αναλογική .
    Τότε φυσικό θα οφεληθεί εκλογικα το τρίτο στην Σειρά σημερινό κόμμα , για την επιβράβευση του των θυσιών και των σωστών πολιτικών που ειςήγαγε στην ζωή μας με ήθος και συνέπεια από το 2009 :σαν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ,
    την διαύγεια την διαφάνεια στην φορολόγηση των παράκτιων ασύδοτων εταιρειών , Την εφαρμογή των νομων ενάντια στην απόκτηση μαυρου χρήματος ( βλέπε φυλάκιση του μακαρίτη Ακή Τσοχατζόπουλου) και τόσων αλλήλων προοδευτικών , και δικαίων για το σύνολο του λαού μας πολιτικών που μες έφερε στην ζωή μας ! Καθώς και των Ανεξάρτητων Αρχών που ίδρυσε για πρόοδο με δικαιοσύνη για όλους !

    ΕΤσι τελικα θα γίνει για να στείλει αυτός ο λαός μας το άχρηστο για τα συμφέροντα του και της κοινωνίας μας σημερινό δίπολο στοΝ πάγκο του , όπως και τους κατεργάρηδες που διαιωνίσαν τις περιπέτειες μας από τότε μέχρι σήμερα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.