Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα.
Υλικά 8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο 4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ 1 κρόκο από βραστό αυγό 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1 Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από τα αυγά.
Βήμα 2 Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά χτυπάμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης
Πηγή: olivemagazine.gr
Σχετικά άρθρα Τι πιο νόστιμο από μια ψητή τσιπούρα! Η συνταγή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και πιο… εξωτική με τη ρυζοσαλάτα με μάνγκο. Υλικά if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script");
Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch. Υλικά 4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέρα
Πεντανόστιμο ορεκτικό με καταγωγή από τη Σκωτία. Θα το φτιάξετε εύκολα με βρασμένα αυγά, τα οποία θα “ντύσετε” με κιμά και μετά θα πανάρετε, μετατρέποντάς τα σε ακαταμάχητο πειρασμό. Υλικά if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type =
Μία εξαιρετική συνταγή για κροκέτες με αυγά και μανιτάρια. Υλικά 6 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα 2 κρόκους αυγών ½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 σφηνάκια κρασί ή μπράντι 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
Κείμενο – φωτό: Βασίλης Μαλισιόβας* Έπειτα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών στον εορτασμό του Πάσχα, με απαγόρευση μετακινήσεων εκτός
Η εκδήλωση είχε ακυρωθεί το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
Λαγάνα και ταραμοσαλάτα σε απίστευτους συνδυασμούς για να κάνουμε τη διαφορά στο σαρακοστιανό τραπέζι. Τρεις παραλλαγές από τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 40', Έτοιμο σε: 60' if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async