ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο

Αυτή η μακαρονάδα είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Εκεί που η παράδοση συναντά την έμπνευση και το πνεύμα της οικονομίας.

Υλικά
500γρ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
200γρ. ξινομυζήθρα
4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
ξερό ανθότυρο, κρητικό, φρεσκοτριμμένο ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζετε αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το Flora σ’ ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και τα σιγομαγειρεύετε για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας πού και πού) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο, καστανόχρυσο χρώμα. Προσθέτετε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα κρεμμυδιών από πάνω, 2-3 κουταλιές ξυνομυζήθρα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με ξερό ανθότυρο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείτε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.