Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο
Αυτή η μακαρονάδα είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Εκεί που η παράδοση συναντά την έμπνευση και το πνεύμα της οικονομίας.
Υλικά
500γρ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
200γρ. ξινομυζήθρα
4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
ξερό ανθότυρο, κρητικό, φρεσκοτριμμένο ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το Flora σ’ ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και τα σιγομαγειρεύετε για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας πού και πού) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο, καστανόχρυσο χρώμα. Προσθέτετε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα κρεμμυδιών από πάνω, 2-3 κουταλιές ξυνομυζήθρα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με ξερό ανθότυρο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείτε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Αυτό το ψάρι η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου το ψήνει σε βούτυρο και το σερβίρει πάνω σε ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα