ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα

Από αυτά τα καθημερινά φαγητά που ετοιμάζονται σε 20 λεπτά με ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο, οι χυλοπίτες είναι το αγαπημένο μου ζυμαρικό, γιατί βράζουν γρήγορα και είναι πολύ πιο ανάλαφρες από τα κλασικά σπαγγέτι.

Υλικά
500γρ. χυλοπίτες
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο
200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.

Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι με παστό χοιρινό, σύγκλινο ή απάκι σε μπουκίτσες και να προσθέσετε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα και 1 κουτ. γλυκού κάππαρη για πιο πικάντικη γεύση.

Συνήθως οι χυλοπίτες δεν θέλουν πάνω από 4 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν το πακέτο δεν έχει οδηγίες, καλύτερα να είστε από πάνω τους, γιατί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να λιώσουν.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.