ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC)

Η αρχιτεκτονική σε σχέση με την κλιματική αλλαγή

Οι προσπάθειες να σταματήσει η καταστροφική κλιματική αλλαγή εμποδίζονται από την «αδράνεια» στον τομέα του δομημένου περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη Yamina Saheb, μια εκ των συγγραφέων της τελευταίας έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC).

«Ο τομέας δεν έχει εκσυγχρονιστεί καθόλου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε, μιλώντας στο Dezeen. «Κάθε γραμμάριο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από κτήρια σημαίνει ένα λάθος στον σχεδιασμό τους» πρόσθεσε η Saheb, πρώην αναλύτρια πολιτικών για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA). «Οι αρχιτέκτονες και οι πολεοδόμοι πρέπει να σκύψουν πραγματικά σε αυτή την έκθεση και να ξανασκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν .

Ποσοστό έως και 61% των εκπομπών από τα κτήρια μπορεί να μειωθεί έως το 2050 χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που είναι σήμερα διαθέσιμες, σύμφωνα με την έκθεση «Μετριασμός της Κλιματικής Αλλαγής» της IPCC. Η πρόοδος, όμως, έχει ως σήμερα συγκρατηθεί λόγω ευρείας κλίμακος «αδράνειας» καθώς και λόγω έλλειψης φιλοδοξίας και προτεραιοποίησης βραχυπρόθεσμων λύσεων και κερδών εις βάρος μακροπρόθεσμης ωφέλειας, όπως υποστηρίζει η Saheb.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.