ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Muffins με δύο σοκολάτες

Συνοδεύουν ωραιότατα το τσάι και τον καφέ σας.

Υλικά
320γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 καψουλάκι βανιλίνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
50γρ. ζάχαρη άχνη
340ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
170ml γάλα φρέσκο
50ml σπορέλαιο ή ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
200γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ

Διαδικασία

Βήμα 1
Ψιλοκόβoυμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη λευκή σοκολάτα προσθέτουμε 20ml από την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ διαδοχικά σε μπεν μαρί (στερεώνουμε επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνουμε κατά μέρος.

Βήμα 2
Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σπορέλαιο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3
Το μοιράζουμε ισόποσα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε αλουμινένιες μιας χρήσης).

Βήμα 4
Με ένα κουτάλι βάζουμε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, ξεκινώντας με το μαύρο, μετά το λευκό και τέλος πάλι με το μαύρο, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.