ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μ. Δευτέρα η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Ν. Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Ν. Κούρκουλος», όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Από την ημέρα που το υπουργείο Υγείας παρέλαβε το κτήριο και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, όλοι οι άνθρωποι του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου και ιδιαίτερα η διοικήτρια του Θεαγενείου Λιάνα Κουρτέλη- Ξουρή, ήταν καθημερινά σε μια προσπάθεια για την ομαλή μετάβαση από τον 9ο όροφο του Νοσοκομείου, με έμφαση στην ασφάλεια για τον ασθενή» επισήμανε ο ο διευθυντής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και διευκρίνισε πως «σταδιακά, με λίγους ασθενείς στην αρχή και μια πολύ οργανωμένη διαδικασία μετάβασης, έχοντας ξεπεράσει ήδη τους 1.500 ασθενείς, έφτασε αύριο, να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες μέχρι και σε 200 ασθενείς, σε καθημερινή βάση».

«Το ΕΣΥ αποδεικνύει ότι μπορεί επάξια να σταθεί στο ύψος μεγαλεπήβολων έργων και δωρεών. Απόδειξη ο υψηλός βαθμός συνεργασίας που επετεύχθη μετά την παράδοση της υπέροχης δωρεάς της Μαριάννας Λάτση στους χώρους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, όπου τόσο ο πρόεδρος της Ε. Φιλόπουλος όσο και ο -πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας και Θράκης Σ. Λάμπρου, έβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μας παραδώσουν ένα τόσο άρτιο έργο», υπογράμμισε η διοικήτρια του Θεαγενείου Λιάνα Κουρτέλη- Ξουρή.

«Ευθύνη και καθήκον της 4ης ΥΠΕ και του ΑΝΘ ήταν να θέσουν σε λειτουργία τη Μονάδα, μεταφέροντας όλη τη λειτουργία του Διατομεακού Ημερήσιας Νοσηλείας στη νέα Μονάδα», τόνισε η ίδια και σημείωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, υψηλής σπουδαιότητας, λαμβανομένου υπόψιν ότι το ΕΣΥ έχει ήδη εγκαταστήσει το πρώτο ρομποτικό διάλυσης κυτταροστατικών στη χώρα, ενώ ήδη αναμένεται να εγκατασταθεί και το δεύτερο.

«Το υπουργείο Υγείας και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, δίπλα σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη μέρα, έχουν μέχρι τώρα εγκρίνει 45 πιστώσεις επικουρικού προσωπικού, έχουν ολοκληρωθεί 30 προσλήψεις και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση και άλλων, οι οποίες μαζί με τον σχεδιασμό για στοχευμένες προσθήκες σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, μαζί και με το έμπειρο και άρτια επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου, συνθέτουν μια δυνατή ομάδα, έτοιμη να σταθεί με αξιοπρέπεια δίπλα στους ασθενείς», διευκρίνισε ο κ. Τσαλικάκης.

Υπενθυμίζεται πως η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Ν. Κούρκουλος» έχει τη δυναμική να εξυπηρετεί 35.000 ασθενείς ετησίως, εκτείνεται σε 1.800 τ.μ., διαθέτει συνολικά 41 θέσεις για διενέργεια χημειοθεραπειών (27 πολυθρόνες και 14 κλίνες), 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρο αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και ρομποτικό σύστημα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.