Βήμα 1
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό ντομάτας με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και αλατίζετε.
Βήμα 2
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τις χυλοπίτες λίγες λίγες, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ξερό δυόσμο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα. Ανακατεύετε ακόμα μία φορά και αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει και να τραβήξουν οι χυλοπίτες τα ζουμάκια, περίπου για άλλα 5 λεπτά. Τις μοιράζετε σε 2 βαθιά πιάτα, αφήνοντας στην κατσαρόλα λίγες κουταλιές για...εφεδρεία. Αν θέλετε, βάζετε κι άλλο πιπέρι από πάνω. Κατά την ελληνική παράδοση, σπρώχνετε τις μπουκιές σας με ψωμάκι.
Tips
Αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο και σας βρίσκεται λίγο κεφαλοτύρι, το κόβετε σε φέτες, το βρέχετε με νεράκι, το αλευρώνετε, το τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε λίγο λεμόνι από πάνω και το τοποθετείτε πάνω στις χυλοπίτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Αυτό το ψάρι η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου το ψήνει σε βούτυρο και το σερβίρει πάνω σε ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα