ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

Μια βελούδινη σούπα πατάτας με επίσημο χαρακτήρα ιδανική για το γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
1 πράσο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150ml λευκό κρασί
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ. βούτυρο
20γρ. λάδι τρούφας
800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βουτύρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βήμα 2
Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.