ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

Μια βελούδινη σούπα πατάτας με επίσημο χαρακτήρα ιδανική για το γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
1 πράσο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150ml λευκό κρασί
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ. βούτυρο
20γρ. λάδι τρούφας
800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βουτύρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...