Βήμα 1
Kαθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι. Τις βουτάτε σε κρύο νερό, όπου θα έχετε στάξει μέσα λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Βήμα 2
Καθαρίζετε το φρέσκο αρακά και μαζεύετε τα σπόρια σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις αγκινάρες και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά, τον φέρνετε 2-3 βόλτες και αμέσως μετά ρίχνετε το χυμό ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ. Προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι, μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
Βήμα 4
Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το μαγείρεμα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Βήμα 5
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Σας θυμίζω ότι το φαγητό αυτό τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey
Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ονομάστηκε Επιχείρηση Αληθινή ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα