ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο

Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων

Eκδήλωση απονομής των 37ων Δημοσιογραφικών Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το βραβείο για το ρεπορτάζ και την πολιτική ανάλυση και αρθρογραφία απονεμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον ιδιοκτήτη του matrix24 Νίκο Φελέκη.

Η 37η απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση, πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου.

Με το Βραβείο του Ιδρύματος τιμήθηκαν: οι Υγειονομικοί Συντάκτες για την δημοσιογραφική ενημέρωση τα 2 χρόνια της πανδημίας καθώς και οι δημοσιογράφοι (κατά αλφαβητική σειρά): Πάνος Αμυράς, Νικόλας Βουλέλης, Νίκος Ευαγγελάτος, Ροδούλα Λουλουδάκη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Χρήστος Μουλίνος, Βασίλης Νέδος, Σοφία Πατραμάνη, Νίκος Στραβελάκης , Νίκος Φελέκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Απονεμήθηκαν Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις: Στην Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας Γιάννα Αγγελοπούλου για την σημαντική της προσφορά στα «200 Χρόνια Ελλάδα». Στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας. Στην ΕΣΠΗΤ για την προσφορά της στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου. Στην Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορία της. Στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησεογραφίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στον δημοσιογράφο και γενικό γραμματέα της ΕΙΗΕΑ Τάσο Μπούρα καθώς και στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την έκδοση του συλλογικού τόμου «1821/2021. ΟΤΑΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1821» και στον βουλευτή και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Γκιουλέκα για το τρίτομο έργο του «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας», στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το Ίδρυμα για τα «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Στο πλαίσιο των Ειδικών Βραβείων, απονεμήθηκαν:

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, με χορηγό την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον Πέτρο Δημητρόπουλο. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ με χορηγό το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στους: Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου και Μαρία Μαθιοπούλου. Το ΒΡΑΒΕΙΟ «ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ» για το αστυνομικό, δικαστικό και ελεύθερο Ρεπορτάζ στον Πάνο Σουρέλη. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ με χορηγό το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στον +Ευάγγελο Μαυραγάνη. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ με χορηγό την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στον Λευτέρη Σκιαδά. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με χορηγό τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στον Δημήτρη Μανιατάκο. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ «ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ» στον Θανάση Τσίτσα. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ» με χορηγό το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΝΣΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ECI) στα: Ακαδημαϊκά Ερευνητικά Εργαστήρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Εφαρμογών Πληροφορικής στα Μ.Μ.Ε - Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.- Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας - Κοινωνικών Μέσων - Πολιτισμικών και Οπτικών Σπουδών- Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Στρατηγικής Επικοινωνίας) για την προαγωγή των νέων τεχνολογιών και την εξειδίκευσή τους στα νέα μέσα ενημέρωσης. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ με χορηγό το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ στον Βαγγέλη Ιωάννου. Το ΒΡΑΒΕΙΟ «ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ» της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ στον Παναγιώτη Καλλίγερο για την εφημερίδα «ΚΥΘΗΡAΪΚΑ» και το ΒΡΑΒΕΙΟ « ΔΙΚΑΙΑΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗ» της ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ στον ιδιοκτήτη και εκδότη Σωτήριο Βόσδου της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ».

Επίσης, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις στους: +Ευάγγελο Σιαφάκα, Προκόπη Γιόγιακα, Χριστίνα Γκερέκου, Μανιάνα Καλογεράκη, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Μαγκλάρα, Χρήστο Μυλωνά, Θωμά Νασιάδη, Ζέτα Τζιώτη και στους Κώστα Χολίδη και Παντελή Βλαχόπουλο.

Φωτογραφίες: Πατεράκης Διονύσης, paterakisphoto.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.