ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Έ. Αχτσιόγλου: Η κοινωνική δυσαρέσκεια για την ακρίβεια παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά

«Η αγανάκτηση των πολιτών είναι εύλογη και δικαιολογημένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Κυρίως για το εκρηκτικό πρόβλημα της ακρίβειας και την ανεπαρκή αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση, που έχει οδηγήσει σε γενικευμένη οικονομική ασφυξία και σε οριακό σημείο επιβίωσης τα νοικοκυριά. Αυτή η κοινωνική δυσαρέσκεια παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά», τόνισε, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα είναι η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία επιδοτεί την αισχροκέρδεια και η έγνοια της είναι να μειωθεί το ποσό που θα φορολογηθεί από τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή έλεγε ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη».

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει για «μία ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους στην αγορά, στη ρίζα του προβλήματος, με πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος -όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες-, με πλαφόν στη λιανική, πλαφόν και στα κέρδη των επιχειρήσεων παραγωγών ενέργειας», επίσης «τα υπερκέρδη που σωρεύτηκαν -και που δεν έπρεπε καν να έχουν υπάρξει- έπρεπε ήδη να είχαν φορολογηθεί και επιστραφεί στους πολίτες».

Η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ γιατί λειτουργούσε με κοινωνικά κριτήρια», ενώ σήμερα «η ΔΕΗ που έχει ιδιωτικοποιηθεί από τη ΝΔ έχει υπερκέρδη, δίνει ακραία μπόνους στα στελέχη της και αδιανόητους μισθούς στον επικεφαλής της».

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη για «μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτερα όρια της ΕΕ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα», όμως «η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που κοστίζει μεσοσταθμικά 1,5 δισ. τον χρόνο».

Αναφερόμενη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι «βγήκε πιο δυνατός από την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, σχεδόν τριπλασίασε τα μέλη του και είναι πολύ πιο μαζικός. Οι πολίτες δεν προσήλθαν απλώς για να ψηφίσουν και να φύγουν, έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτό συνεπάγεται μία συλλογική δέσμευση».

Τέλος, για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν ήταν επιτυχημένη με όρους απτών αποτελεσμάτων». «Δεν έλαβε μια δέσμευση ακύρωσης της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, ούτε μια λεκτική καταδίκη των παραβιάσεων της Τουρκίας. Έδωσε τα πάντα εκ των προτέρων χωρίς να πάρει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ναί ! σωστά
    « «Η αγανάκτηση των πολιτών είναι εύλογη και δικαιολογημένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους»,
    Προερχεται όμως η αγανάκτησης αυτή σε ίδιο βαθμό και αιτίες, τόσο από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη , όσο και από την εξυισου. Εξοργιστική Αξιωματική . Αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα και της ωραίας του κυριας ,
    Τομεάρχησάς του επι των οικονομικών ….!
    Όταν το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ του Γιωργου Παπανδρέου μιλούσε στην Διακυβερνηση του 2009 /2011 για ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,
    « η ,,,. ήδη φτασμένη Πολιτικαντησσα , αν και μπεμπέκα , αποκαλούσε την πρόοδο αυτήν : ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ !
    Μας έλεγε ακόμη ότι το « πρώτο μνημονιο έφερε την Πτώχευσή μας , αντί τα καμώματα του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Και του ΠΑΜΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ !
    Τώρα απαντώ στην κυρία Εφη Αχτσιογλου .
    με την χθεσινή ρήση του του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινημα Αλλαγής Συντρόφου. ΑΝδρουλακη
    ότι έρχεται Το κόμμα ΑΞΙΩΝ και όχι των ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΪΑ ΜΠΟΥΚΩΝΕΤΕ και φθήρετε πολίτες και πολιτικούς !
    ΘΑ αντιμετωπίςσουμε εμείς Βάσης Μας και οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας τις Δεξιόστροφες οικονομικές πολιτικές που βοηθούν τους έχοντες και κατέχοντες , με το να αγωνιζόμαστε συνεχώς.
    Στο πνευμα της 3ης ΤΟΥ ΣΕΜΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ !Για το γενικό καλό των πολιτών με ισότητα Δικαιοστυνη , , αξιοκρα5ια και Διαυγεια!!
    Αυτο θα κάνουμε από δω και πέρα κ. αχτστογλου . Σέιε δε όσους. Σαγινεψατε. Με τις ψευτιέςσας ή την δήθεν αριστεροσυνη σας , τώρα θα τους στείλετε πίσω. Στην υπηρεσία του λααού μας για ν´ανεβουμε ψηλωτερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΙ !

  2. Ναί ! σωστά …
    « «Η αγανάκτηση των πολιτών είναι εύλογη και δικαιολογημένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους»,
    Προερχεται όμως η αγανάκτησης αυτή σε ίδιο βαθμό και αιτίες, τόσο από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη , όσο και από την εξυισου. Εξοργιστική Αξιωματική . Αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα και της ωραίας του κυριας ,
    Τομεάρχησσας του επι των οικονομικών ….!
    Όταν το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ του Γιωργου Παπανδρέου μιλούσε στην Διακυβερνηση του 2009 /2011 για ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    « η μπεπεμεκα ,,,. ήδη φτασμένη Πολιτικαντησσα » αποκαλούσε την πρόοδο αυτήν : ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ !
    ΑΚόμη ότι το πρώτο μνημονιο έφερε την Πτώχευσή μας , αντί τα καμώματα του ΚΑΡΑΜΝΛΗ Και του ΚΑΜΜΕΝΟΥ ατού !
    Τώρα απαντώ στην κυρία Εφη Αχτσιογλου .
    με την χθεσινή ρήση του του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινημα Αλλαγής Συντρόφου. ΑΝδρουλακη
    ότι έρχεται. Το κόμμα ΑΞΙΩΝ και όχι των ΑΞΙ:ΜΑΤΩΝ !
    ΘΑ αντιμετοπισει τις Δεξιόστροφες οικονομικές πολιτικές που βοηθούν τους έχοντες και μ κατέχοντες αντί. Το γενικό καλό των πολιτών με ισότητα Δικαιοστυνη , , αξιοκρα5ια και Διαυγεια!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.