ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί δεν ψηφίζουν τον Κλιματικό Νόμο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ένα «πράσινο» αδειανό πουκάμισο

Για ένα «πράσινο αδειανό πουκάμισο» μιλούν στην Χαριλάου Τρικούπη όταν αναφέρονται στον Κλιματικό Νόμο της κυβέρνησης, τον οποίο και έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν στηρίζουν.

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απρόθυμη ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα κλιμακούμενα προβλήματα, τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και σε εκείνους του περιβάλλοντος, αλλά και της Οικονομίας. «Ο κλιματικός της νόμος είναι άκαιρος και αδύναμος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής που έχουμε μπροστά μας», λένε, εξηγώντας στην πραγματικότητα και τον λόγο για τον οποίο δεν τον ψηφίζουν ως παράταξη.

Την ίδια στιγμή, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να επαναφέρουν συνεχώς το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστο πόσα χρήματα είναι η έκτακτη εισφορά 90% στα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Όσο για το τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη τους, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαροι όταν ζητούν να μπει η χώρα μας σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 με όρους Κλιματικής Δημοκρατίας και Κλιματικής Δικαιοσύνης, έχοντας ως θεμελιακό στοιχείο τη συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νεότερων γενεών για λόγους διαγενεακής αλληλεγγύης.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο, σύσσωμοι οι βουλευτές του κόμματος, ζητούν :

• Να μπει μια στοχοθεσία σταδιακής απεξάρτησης από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο

• Να συσταθεί μια «Κλιματική Συνέλευση», όπου θα ανοίξει ο διάλογος στην κοινωνία για το θέμα, με τη συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων

• Να συσταθεί Ανεξάρτητο Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Προσαρμογή της χώρας στην Κλιματική Αλλαγή.

Όλο το επόμενο διάστημα, άλλωστε, η Χαριλάου Τρικούπη θα επαναφέρει πολλάκις το θέμα, εξηγώντας ακριβώς περί τίνος πρόκειται και προτείνοντας συγκεκριμένες πρακτικές, προς επίλυση ενός ζητήματος που …μόλις άρχισε να απασχολεί την ανθρωπότητα, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.