LIFESTYLE

«Ήταν μεγάλη πρόκληση»

Η Γκλεν Κλόουζ έκανε μαθήματα περσικής γλώσσας για τις ανάγκες του ρόλου της

Στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Tehran», στη Νέα Υόρκη η Γκλεν Κλόουζ δήλωσε στο «Entertainment Tonight», πόσο μεγάλη προετοιμασία απαιτούσε ο νέος της ρόλος.

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy και τρία Βραβεία Τόνι στο δεύτερο κύκλο του θρίλερ κατασκοπείας, υποδύεται τη δρ Μαρτζάν Μονταζέμι, μια Βρετανίδα πράκτορα της CIA η οποία ζει στην Τεχεράνη. Είπε χαρακτηριστικά ότι έκανε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα για να μάθει την περσική γλώσσα και συγκεκριμένα τα Φαρσί.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχει διαφορετική δομή στις προτάσεις. Μοιάζει περισσότερο με τα γερμανικά, με το ρήμα στο τέλος. Χρησιμοποιείς διαφορετικά το στόμα σου. Έχει ορισμένους ήχους που δεν έχουμε στα αγγλικά», εξήγησε η Κλόουζ. «Αλλά είχα μια εκπληκτική καθηγήτρια, την Άννα Μπαγιάτ, η οποία δούλευε μαζί μου μέσω Zoom τρεις φορές την εβδομάδα», συνέχισε η ηθοποιός. «Είναι πολλά. Ξεκινάς με μία λέξη κάθε φορά. Μετά την πρόταση και επανάληψη. Στη συνέχεια πρέπει να μάθεις τον κατάλληλο τονισμό και να το πεις όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Αθήνα και τις δύο σεζόν.

«Ήταν μια τόσο νέα εμπειρία. Όλα ήταν καινούργια», είπε η ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς και εξήγησε αναλυτικά: «Τα γυρίσματα στην Αθήνα, ο ρόλος μου, η εκμάθηση της γλώσσας, η συνεργασία μου με ένα πολύγλωσσο καστ και συνεργείο η συνάντηση με πολλούς Ιρανούς πρόσφυγες, το να παίζω πολύ τάβλι».

Ο δεύτερος κύκλος του θρίλερ κατασκοπείας «Tehran», θα προβληθεί στο Apple TV+ τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.