ΕΛΛΑΔΑ

12 Μαΐου

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλαν για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας αύριο αποφάσισαν, στη διάρκεια σύσκεψης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, Γιάννης Δήμκας. Η απεργία αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία, ο κ. Δήμκας σημείωσε: «αύριο θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά». Υπενθύμισε, ότι όταν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, στις 14/4, αυτή είχε κριθεί και πάλι παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης τελικά την έκρινε νόμιμη.

«Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Δήμκας, λέγοντας: «η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει».

«Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι βασικές διεκδικήσεις που τους οδήγησαν στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.