ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο φουλ οι μηχανές της Χαριλάου Τρικούπη…

Και τώρα …Συνέδριο

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή 20 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου στο στάδιο Τάε Κβο Ντο.

Οι πόρτες αναμένεται να ανοίξουν λίγο μετά από τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μπαίνει στον χώρο κρατώντας ένα λουλούδι. Θα το αφήσει στην κενή θέση της εκλιπούσας προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο – αφιέρωμα στην ηγέτη του Κινήματος Αλλαγής, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από τη ζωή, τον περασμένο Οκτώβριο.

Την ίδια μέρα, θα προβληθεί ένα ακόμα βίντεο, αυτή την φορά με τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης, όταν συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην σύγχρονη Ελλάδα, κάνοντας πράξη το όραμά του για «Αλλαγή» υπέρ των μη προνομιούχων αρχικά, ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης αργότερα και αγώνα για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Από το βίντεο θα προκύπτουν όλα τα ορόσημα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και το τι έκανε η παράταξη, τι αλλαγές έφερε στο κράτος, τι υπεραξία στην χώρα κ.ο.κ. Όμως, το συνέδριο δεν θα χαρακτηριστεί από την ‘αναδρομή στα παλιά’. Κάθε άλλο. Αυτό δεν είναι παρά ο τρόπος να δοθεί το σύνθημα ότι την ιστορική παράταξη που σημάδεψε θετικά τον τόπο, όπως αποτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη, παίρνει στα χέρια της η νέα γενιά, για να την οδηγήσει ξανά σε θέση πρωταγωνιστή στο πολιτικό στερέωμα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε κιόλας να παρουσιάσει ένα πρώτο προγραμματικό πλαίσιο του κόμματός του ως βάση διαλόγου για τη συνέχεια και αμέσως μετά κάλεσε κάθε δημοκράτη πολίτη της χώρας να συμβάλει στην τελική του διαμόρφωση. Και μπορεί το πρόγραμμα του κόμματος να μέλει να επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, θέλησε όμως να δώσει το στίγμα του, εστιάζοντας στη Νέα Γενιά, που έχει πληγεί περισσότερο από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων 13 ετών. Το δικό του πλαίσιο και όραμα θα βάλει και με την ομιλία του την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τους όρους που τον έφεραν στην ηγεσία του κόμματος, όταν μιλούσε για «Ενότητα», «Ανανέωση» και «Πολιτική Αυτονομία». Σε μια ομιλία, με την οποία οι συνεργάτες του ευελπιστούν να τονωθεί το ηγετικό του προφίλ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα περιγράψει μεταξύ άλλων πώς εννοεί την Σοσιαλδημοκρατία και τι κατά τη γνώμη του εκπροσωπούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μία και ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη. Θα προσδιορίσει τον δικό του χώρο και θα αναφερθεί συγκεκριμένα σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις σήμερα, από τον πόλεμο και τα γεωπολιτικά ζητήματα, ως την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.