ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εργασίας

Μ. Συρεγγέλα: Προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία

«Για την κυβέρνησή μας, το ζήτημα της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒ, με θέμα «Εργασία χωρίς βία και παρενόχληση: Οδηγός του ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις», στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας για τη Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότητα.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ να δημιουργήσει έναν οδηγό που θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, η κ. Συρεγγέλα ανέλυσε κάποιες από τις πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία στην πράξη ενός ολοκληρωμένου πλέγματος δράσεων για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των μορφών συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης στην εργασία, με στόχο την προστασία των εργαζομένων - γυναικών και ανδρών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Συρεγγέλα σημείωσε ότι το Δίκτυο Δομών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, τους 19 ξενώνες φιλοξενίας και τη δωρεάν γραμμή SOS 15900, είναι πάντα σε ετοιμότητα να προστατεύσει και να υποστηρίξει τα θύματα βίας, προκειμένου να επανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Επίσης, όπως είπε, δημιουργήθηκε αυτοτελές τμήμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την παρακολούθηση των φαινομένων βίας και παρενόχλησης στην εργασία και «κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας».

Παράλληλα, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και για την εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και υπογράμμισε ότι άμεσα θα εκδοθούν η υπουργική απόφαση και η πρόσκληση για τους χώρους φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, η κ. Συρεγγέλα προσέθεσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις γονικές άδειες, που θεσπίστηκε, καθώς και η άδεια πατρότητας, συμβάλλουν στην ισορροπία μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, ενώ συμπλήρωσε ότι το Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις, που ξεκίνησε πιλοτικά, θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

«Προσπαθούμε συνεχώς να καλύψουμε κάθε κενό. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντική η διαβούλευση και η επικοινωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό μας σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.