ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για μια πολιτική που ελεεινολογεί το πανεπιστήμιο σαν άντρο βίας

«Τα επεισόδια της αστυνομικής βίας που κατ' εξακολούθηση επί ένα χρόνο στιγματίζουν τον ακαδημαϊκό χώρο του ΑΠΘ, κλιμακώθηκαν σήμερα επικίνδυνα: χύθηκε αίμα», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης. Όπως ανέφερε, «η επίθεση των ΜΑΤ, τα αστυνομικά έκτροπα που τη συνόδεψαν, έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο ένα φοιτητή, ο οποίος μαζί με άλλους φοιτητές και πανεπιστημιακούς διαμαρτύρονταν για τις αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα με τα γνωστά προσχήματα και την επικείμενη εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

«Ευχόμαστε ο φοιτητής να γίνει σύντομα καλά. Και η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, για μια πολιτική που στο όνομα πραγματικών ή κατασκευασμένων προβλημάτων, ελεεινολογεί το πανεπιστήμιο σαν άντρο βίας, προκαλώντας με τη στάση της την έξαρση της βίας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Να αναλογιστεί η κυβέρνηση αλλά και οι πρυτανικές αρχές πού οδηγούμαστε, όσο ακόμη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Οι σημερινές εικόνες στο ΑΠΘ θυμίζουν εποχές εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Τουρκία, τη Λατινική Αμερική και αλλού. Και σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή κανονικότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αν η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει το φαύλο κύκλο αστυνομοκρατίας - βίας στα πανεπιστήμια με την υστερόβουλη σκέψη ότι έτσι θα συσπειρώσει το ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο, θα διαψευστεί. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνουμε: όχι αίμα! Οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ευρύτερα η κοινωνία θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία και δε θα πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που στήνει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Ν. Φίλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.