ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν τρόλαρε τον εαυτό του και τους δημοσιογράφους: Οι μόνοι Αμερικανοί με χαμηλότερη αποδοχή από τη δική μου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαίνεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς αποκαταστάθηκε μία παράδοση, για την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο επίσημο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών στο Λευκό Οίκο, το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά την ακύρωση του αναφερόμενου δείπνου για δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και το μποϊκοτάζ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεδρίας του, η εκδήλωση επέστρεψε με γούστο, φιλοξενώντας σχόλια του κωμικού Τρέβορ Νόα.

Ο Μπάιντεν άρχισε την ομιλία του, αστειευόμενος για τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις, την ηλικία του, αλλά και την απέχθεια του Τραμπ για τα ΜΜΕ.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την παρουσία μου εδώ σήμερα το βράδυ, με τη μόνη ομάδα Αμερικανών που έχουν χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από τα δικά μου,” αστειεύτηκε ο Μπάιντεν.

Τα σχόλια του πήραν έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για το κουράγιο τους, ενώ καλύπτουν την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, πριν κάνει μία έκκληση για εθνική ενότητα.

“Ένα δηλητήριο διατρέχει τη δημοκρατία μας..., με την παραπληροφόρηση να αυξάνεται μαζικά,” είπε ο Μπάιντεν. “Εσείς, ο ελεύθερος Τύπος, είστε πολύ περισσότερο σημαντικοί από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στον τελευταίο αιώνα. Πραγματικά το εννοώ αυτό.”

Δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κιμ Καρντάσιαν, αλλά και του κωμικού Πιτ Ντέιβιντσον παραβρέθηκαν στο δείπνο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε προβολή διαφανειών προς τιμήν των δύο πρώτων μαύρων γυναικών δημοσιογράφων που εντάχθηκαν στην Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά και δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους κατά τους πρόσφατους μήνες καλύπτοντας τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία.

Μία πρόσφατη αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Ουάσινγκτον, ειδικότερα, ένα ξέσπασμα μολύνσεων σε ένα επίσημο δείπνο των δημοσιογράφων τον Απρίλιο, προκάλεσε μία υποβόσκουσα τάση προσοχής και στο επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου, αναφορικά με την τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας, κατά της πανδημίας. Οι διοργανωτές απαίτησαν από τον κάθε συμμετέχοντα να έχει κάνει διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό.

Ο Μπάιντεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αστειευτεί με παρουσιαστές του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Αρκετοί από αυτούς, έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για τα εμβόλια στην διάρκεια των εκπομπών τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε ότι οι ίδιοι θα έπρεπε να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, ώστε να λάβουν μέρος στο δείπνο.

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, έλαβε μέτρα περαιτέρω προστασίας στη διάρκεια της εκδήλωσης, παραλείποντας το δείπνο και συμμετέχοντας μόνο στο πρόγραμμα των ομιλιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να μην φοράει μάσκα στη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.