ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αφήνουν τίποτα να ‘πέσει κάτω’, στην Χαριλάου Τρικούπη…

Ο κόσμος δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον Τσίπρα

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να μην υπάρχει χρόνος για οτιδήποτε άλλο πέραν από το συνέδριο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αυτό ανοίξει τις πόρτες του, όμως οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη δεν θα άφηναν να ‘πέσουν κάτω’ οι όποιες συγκρίσεις, που ενίοτε συνοδεύονται από διόλου ‘αθώα’ πολιτικά συμπεράσματα.
Θυμίζοντας ότι κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής απευθύνθηκε στην κοινωνία, εκείνη ανταποκρίθηκε μαζικά, με 270.000 φίλους και μέλη να δηλώνουν παρόντες στην εκλογή προέδρου τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και 180.000 μέλη του κόμματος να πηγαίνουν στις κάλπες πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού για το όνομα της παράταξης και να εκλέξουν αντιπροσώπους για το συνέδριο και νέες Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Άλλωστε υπήρξαν πρωτοπόροι στις δημοκρατικές διαδικασίες στις εσωκομματικές εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σέβεται τις εσωτερικές διαδικασίες όλων των κομμάτων. Εξάλλου, όλοι υιοθετούν τις ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, που πρώτο εφάρμοσε εδώ και δύο δεκαετίες», λένε.
Απαντώντας, λοιπόν, εμμέσως, στα ‘πολιτικά συμπεράσματα’ της Κουμουνδούρου από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Προσθέτουν όμως ότι «φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ.Τσίπρα όπως φάνηκε χθες (σ.σ. προχθές, στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ)».
Έτσι, διαβεβαιώνουν πως «μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό». Όπου ‘ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού’, στην Χαριλάου Τρικούπη μεταφράζεται ως αλλαγή των συσχετισμών και επαναφορά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε θέση πρωταγωνιστή στο πολιτικό στερέωμα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, εξάλλου, ουδέποτε έχει κρύψει την επιθυμία του το κόμμα του να επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ αντιστοίχως καθόλου λίγες δεν είναι οι φορές που έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η συγκυβέρνηση με κάποιο άλλο κόμμα δεν είναι κάτι που τον αφορά στον βαθμό που δεν εξασφαλίζει τη δυνατότητα σοσιαλδημοκρατικών επιλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.