ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, «αν είναι απαραίτητο»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας τροποποίησης των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «αν είναι απαραίτητο», καθώς και υπέρ της εγκατάλειψης του κανόνα της ομοφωνίας των 27 χωρών μελών σε σημαντικούς τομείς, σε ομιλία που εκφώνησε στο Στρασβούργο.

«Ανέκαθεν υποστήριζα πως η ψήφος με ομοφωνία σε ορισμένους σημαντικούς τομείς απλούστατα δεν έχει πλέον νόημα», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δήλωσε έτοιμη για να μεταρρυθμίσει την ΕΕ, ακόμη και «αλλάζοντας τις συνθήκες της, αν είναι απαραίτητο».

Η πρόεδρος της Κομισιόν εκφώνησε την ομιλία της κατά την τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει ένα πιο σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα στον τομέα της υγείας ή της άμυνας. Και οφείλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θα είμαι πάντα με το μέρος αυτών που θέλουν να μεταρρυθμίσουν την ΕΕ για να λειτουργεί καλύτερα», πρόσθεσε.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.