ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Pancakes με σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Σκέφτεστε τίποτα πιο γευστικό για πρωινό ή brunch από τα pancakes; Νομίζω πως όχι, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για τηγανίτες, αλλά και για λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα για να τις συνοδεύσετε.

Για τα pancakes θα χρειαστείτε:
2 μεγάλα αυγά
2 κούπες γάλα
2 και ¼ της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη μαρμελάδα θα χρειαστείτε:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
½ χυμός λεμόνι

Πώς θα φτιάξετε τα pancakes:
Με το μίξερ ανακατέψτε καλά το γάλα με τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να είναι απαλό, χωρίς σβώλους.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι) σε μέτρια φωτιά. Με μία κουτάλα ρίξτε λίγη από τη ζύμη στο τηγάνι (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλες θέλετε τις τηγανίτες σας).

Ψήστε μέχρι να δείτε φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake στη μία πλευρά και το χρώμα της άλλης να χρυσίζει. Γυρίστε την τηγανίτα και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να χρυσίσει όλη.

Πώς θα φτιάξετε τη μαρμελάδα:
Πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες και καθαρίστε τις. Στη συνέχεια, κόψτε στα δύο τις φράουλες και τοποθετήστε τις στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βράστε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τις φράουλες μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Ανεβάστε πάλι τη φωτιά στο μέτριο μέχρι να βράσει ο ζωμός, μειώστε ξανά και άφησε να σιγοβράσουν για ακόμα 10 λεπτά.

Όσο η μαρμελάδα είναι ζεστή μεταφέρετέ τη σε αποστειρωμένα, ζεστά βάζα και κλείσε τα καλά. Γυρίστε τα ανάποδα και αφήστε τα να κρυώσουν. Γαρνίρετε τα pancakes και αποθηκεύστε στο ψυγείο.

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.