ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν κορυφαία στελέχη

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Αισιοδοξία για «επιστροφή σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Για θετικά δείγματα γραφής μίλησε ο Βενιζέλος - Ταυτίστηκε με την γραμμή πολιτικής αυτονομίας του Ανδρουλάκη ο Παπανδρέου - Είμαστε κοντά στον διπλασιασμό των ποσοστών, είπε ο Λοβέρδος - «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης - Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματος κυριάρχησε στις ομιλίες των πρώην προέδρων και των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο 3ο συνέδριο του κόμματος: Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κομματική εκδήλωση μετά από την αποστασιοποίησή του, το 2019, μίλησε για «θετικά πρώτα δείγματα γραφής και ακόμα πιο ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις», ο Γιώργος Παπανδρέου ταυτίστηκε με την γραμμή της πολιτικής αυτονομίας που παρουσίασε στην έναρξη του συνεδρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι το κόμμα είναι κοντά στο να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για «νίκη χωρίς ταβάνι» και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε μετά από την πρώτη μέρα του συνεδρίου την ανάγκη να τραγουδήσει το γνωστό τραγούδι «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή».

Βαγγέλης Βενιζέλος: Θετικά πρώτα δείγματα γραφής, ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις

Τρία χρόνια μετά από την αποστασιοποίησή του από τα κομματικά δρώμενα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανακάμπτει με ομιλία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πραγματοποίησε μία εφ' όλης της ύλης ανάλυση των κινδύνων που παρουσιάζονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ευχήθηκε στο κόμμα να κερδίσει «τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της Ιστορίας και επεσήμανε ότι κανένα κόμμα δεν έχει υποχρέωση να διευκολύνει άλλα κόμματα.

Γιώργος Παπανδρέου: Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Με μία συγκινητική αναφορά στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ταυτίστηκε με την «γραμμή» Ανδρουλάκη για πολιτική αυτονομία του κόμματος, τασσόμενος ανοικτά «εναντίον του συντηρητικού διπόλου», εννοώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η παράταξη βρίσκεται μπροστά στην αναγέννησή της»

«Μόνο η πατρίδα είναι πάνω από όλους και από όλα». Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος που υποστήριξε ότι «η παράταξη βρίσκεται μπροστά στην αναγέννησή της και ότι μπαίνουν στην άκρη όλα τα προσωπικά και οι υπόλοιπες φιλοδοξίες».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Προσπάθησε , Λιλιθ(ιε )
  Να καταλαβεις τι έγινε με το δικό σας το Συνέδριο και άσε το δικό μας να το αξιολογήσουμε μόνοι μας !
  ΕΧεις όμως κενά να συμπληρώσεις με την αποβολή του FEMA (τος) από το πόστο του/της …
  ΔΕΝ. Θα Θα συμπληρώνει ο Δαν. Άραγε ;

 2. Λίλιθ 17:31 21/05/2022

  Ο επικεφαλής Ανδρουλάκης δεν είναι κομιστής του καινούργιου. Μετέτρεψε σε μνημόσυνο της ανανέωσης το συνέδριο.
  Έκανε στο συνέδριο αυτό που έπρεπε να αποφύγει: επανέφερε αυτό που όφειλε να απομονώσει. Το ανέβασε στη σκηνή και το χειροκρότησε.
  Έκανε εύκολη την δουλειά της Ν.Δ που ο Μαρινάκης τον τοποθέτησε συμπληρωματικά του Μητσοτάκη
  φστ μποινγκ! τρα λα λα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.