ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πικάντικες τηγανητές γαρίδες

Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
300 γρ. φρέσκιες γαρίδες, χωρίς κεφάλι, με τα κελύφη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 1΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε μέσα την πάπρικα και κατόπιν τις γαρίδες, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Βήμα 2
Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

Συνταγή: Sarah Cook - Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα - Φωτογραφία: Lara Holmes

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.