ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλουμε την αλλαγή, αλλά όχι με όρους εναλλαγής…

Σε τροχιά διμέτωπου το ΠΑΣΟΚ - ΚινΑλ

Τον διμέτωπο πλέον ‘πόλεμο’, που ξεκίνησε με την αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη ότι με τη βοήθεια του κόμματός του πρωθυπουργός δεν θα ξαναγίνει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας και κλιμακώθηκε με τη δημόσια κόντρα που ακολούθησε της επίθεσης που δέχθηκε προσωπικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λίγο μετά από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή το συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του, συνεχίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη.
Και αυτό, διότι στην πορεία προς το Συνέδριο του κόμματος, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα εντείνει την προσπάθειά του να πείσει ότι είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή που έχει ο κόσμος, και δη οι ‘μη προνομιούχοι’ πολίτες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξάλλου, δεν έκρυψε ποτέ την φιλοδοξία του το κόμμα να κυβερνήσει ξανά. Και ο πήχης πλέον μπαίνει ψηλά. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, θα «χτυπούν» στο εξής με κάθε ευκαιρία τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, ως τους ανθρώπους που ‘δοκιμάστηκαν’ στην πρωθυπουργία και απέτυχαν παταγωδώς. Στον λόγο του, θα περιγράφονται συνεχώς σαν τους ηγέτες εκείνους που εκπροσωπούν κάτι, στο οποίο ο κόσμος γυρνά πλέον την πλάτη. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξάλλου, φέρεται να παρατηρεί ότι πλέον στον κόσμο του κόμματός του και όχι μόνο, έχει απήχηση το να μιλά κανείς ιδεολογικά και όχι προσωποκεντρικά, προβάλλοντας ο ένας ή ο άλλος ως ο «καλύτερος διαχειριστής» μίας κατάστασης.

«Θέλουμε την αλλαγή, αλλά όχι με όρους εναλλαγής», λένε συνεργάτες του, προσπαθώντας να δώσουν το στίγμα της πολιτικής του κόμματος στο εξής. Εξ ου και οι αναφορές στη συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και στην ‘επιλογή’ Μητσοτάκη να μιλήσει για μετεκλογικές συνεργασίες μόνο όταν είδε ότι το αρχικό του αφήγημα για αυτοδυναμία, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο.

Η ρητορική πάντως της Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ θα οξυνθεί πολύ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο εξής να φεύγει από τη λογική του ‘αρχηγικού κόμματος’ και να μιλά σταδιακά για «μοναρχοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αγγίξει ίσως τις πλέον ευαίσθητες χορδές της βάσης του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Θα θυμίζει ολοένα και περισσότερο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος, περιγράφοντας ακόμα και τις ίδιες τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ως μία προσπάθεια να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η αντίληψη της «ενός ανδρός αρχής».

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα ‘ξεχάσει’ ότι βασικός του αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, με τα στελέχη του κόμματος να αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία τα κακώς κείμενα, συνεχίζοντας όμως να συνοδεύουν τις διαφωνίες τους με εφαρμόσιμες προτάσεις. Στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να προβάλει ως η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στην χώρα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων και παλεύει για τη δική τους ευημερία. Σημαία για αυτό θα αποτελέσει το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα του κόμματος, που θα παρουσιάζεται σταδιακά και στοχευμένα , αναδεικνύοντας συγκεκριμένες κάθε φορά προτάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.