ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Στη Βουλή οι γυναικοκτονίες

Τις γυναικοκτονίες , που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στην χώρα μας, φέρνουν στην Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα αποφάσεων και δράσεων για την Πολιτεία.

Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Επικρατείας, μετά και από τη γυναικοκτονία της Αΐντας Παπαδοπούλου, κάνουν λόγο για ‘αμείλικτα ερωτήματα’ για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που έχει αναλάβει η Πολιτεία, καθώς και σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Παρατηρούν εξάλλου, ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, καθώς και η ‘πανδημία’ των γυναικοκτονιών, είναι δραματικά παρούσες και διαρκώς εντεινόμενες, καθώς και ότι σε θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, δεν χωρούν μακροχρόνιες επαναλήψεις εύηχων εξαγγελιών, αλλά γενναίες αποφάσεις και άμεσα μέτρα ταχείας αποτελεσματικότητας. Θυμίζοντας δε, ότι από την έναρξη ακόμα της πανδημίας, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για μία ‘πανδημία μέσα στην πανδημία’ ενώ είχε τονίσει την ανάγκη να προστεθεί ειδική διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που θα καθιστά τη γυναικοκτονία διακριτό έγκλημα, ζητούν τη διαρκή μέριμνα όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και τη θέση σε εφαρμογή άμεσα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την έμπρακτη και πολύπλευρη στήριξη στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν αν οι κυβερνώντες προτίθενται να εισάγουν τον όρο ‘γυναικοκτονία’ στο δικαιϊκό μας σύστημα, ζητούν να μάθουν σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται η εξαγγελία του πρωθυπουργού περί εφαρμογής που θα επιτρέπει στη γυναίκα που κινδυνεύει, να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της, αλλά και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ‘πιο ψηλό τείχος προστασίας’ που υψώνει η κυβέρνηση για την έμφυλη βία ειδικά για τις μετανάστριες και τις γυναίκες με αναπηρία, βάσει της σχετικής δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ρωτούν ακόμα για την εξέλιξη εφαρμογής των περιεχομένων δράσεων του ‘Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025’, για τα στατιστικά δεδομένα για τη λειτουργία της Γραμμής SOS 15900 από την πανδημία μέχρι σήμερα. Ζητούν ακόμα μεταξύ άλλων να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί για την άμεση και πολύπλευρη στήριξη των μελών των οικογενειών των θυμάτων βίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.