ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση

Στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δρομολογείται η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση, καθώς επίσης το σύνολο των βοηθητικών κτιρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, ο κινητός εξοπλισμός τους και ο περιβάλλον περιφραγμένος χώρος. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο», το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη (19/5) στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Βάσει της συμφωνίας της Πολιτείας με τους «πράσινους», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποχρεώνεται εντός των πρώτων 12 ετών ισχύος της σύμβασης, να πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ στα παραχωρούμενα κτίρια, εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των έργων αναβάθμισης του γηπέδου, ενώ θα έχει και την ευθύνη συντήρησης όλων των χώρων. Παράλληλα, το «τριφύλλι» θα αποδίδει στο ΟΑΚΑ ποσοστό 30% από τα καθαρά έσοδα που θα προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων, εξαιρουμένων των εσόδων από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και διαφημίσεις.

Όπως συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η τροπολογία προβλέπει ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κλειστό του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων, καθώς και για τη στέγαση των γραφείων της. Ως προς τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, για την αποχώρησή της από την εγκατάσταση.

Παράλληλα, το άρθρο 7 της τροπολογίας επιτρέπει στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να «τρέξει» το διαγωνισμό για την κατασκευή νέας εγκατάστασης εντός του Ολυμπιακού Κέντρου, στην οποία θα στεγαστούν οι ομοσπονδίες ξιφασκίας, χάντμπολ, γυμναστικής και αθλητικού χορού (τσιρλίντινγκ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.