ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κατέρριψαν ανεπίσημα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

Αθλήτριες από τη Σκωτία έτρεξαν 106 μαραθώνιους σε 106 μέρες

Αθλήτριες από τη Σκωτία κατέρριψαν ανεπίσημα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όταν και οι δύο έτρεξαν 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες.

Η Φέι Κάνινγκχαμ 35 ετών και η Έμμα Πέτρι, 26 ετών ζευγάρι στη ζωή και οι δύο από το Αμπερτίν, έτρεξαν τον πρώτο μαραθώνιο της προσπάθειάς τους στις 19 Φεβρουαρίου και διένυσαν την ίδια απόσταση, 41,8 χιλιομέτρων κάθε μέρα μέχρι την τελευταία τους διαδρομή το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο αθλήτριες συγκέντρωσαν χρήματα κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος για τη φιλανθρωπική οργάνωση MND & Macmillian, η οποία στηρίζει ασθενείς με άνοια. Όπως είπαν εμπνεύστηκαν από τον πατέρα της Κάνινγκχαμ, Άλαν, ο οποίος πέθανε μετά από μάχη με την άνοια.

«Γνωρίζουμε και οι δύο ότι η ζωή είναι σύντομη και η ικανότητα να τρέχεις ή να περπατάς δεν παραμένει για πάντα» είπε η Κάνινγκχαμ στο Running Magazine. «Ο πατέρας μου ήταν σε φόρμα και δραστήριος και μας ενέπνευσε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Το τρέχον Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατέχει η Αμερικανίδα Αλίσα Κλαρκ, η οποία έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες το 2020. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε ανεπίσημα από τη Τζάκι Χαντ Μπρόρσμαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.