ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φρουί Ζελέ φράουλα με πανακότα δυόσμου

Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό, ιδανικό για καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Υλικά
600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 συσκευασία Panna Cotta με σιρόπι Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
1 κλωνάρι δυόσμου
500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
9 φράουλες κομμένες στη μέση

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζετε την Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον δυόσμο, σκεπάζετε με μεμβράνη ή με καπάκι και αφήνετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τον δυόσμο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, προσθέτετε το Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό.

Βήμα 3
Σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών, αδειάζετε το ζελέ και προσθέτετε τις κομμένες φράουλες. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο, για να παγώσει καλά το ζελέ. Απλώνετε την κρύα Panna Cotta και ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο, για 2-3 ώρες περίπου. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας ελαφρά τη φόρμα σε ζεστό νερό και σερβίρετε, γαρνίροντας με το σιρόπι φράουλας, από τη συσκευασία της Panna Cotta.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.