ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περνά στην επίθεση έναντι του ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου

Κωδικός «τελειώστε τον Ανδρουλάκη»

Μία ακόμη ένδειξη ότι ο εκλογικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη ενεργοποιηθεί αποτελεί η νέα τακτική που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πέραν των ευθειών επιθέσεων, στο παρασκήνιο παρατηρούνται και ορισμένες «κυκλωτικές» κινήσεις, με το βλέμμα στραμμένο στους αντι-ΣΥΡΙΖΑ κεντρώους ψηφοφόρους…

Παρότι «γαλάζιοι» παράγοντες δηλώνουν… άγνοια σχετικώς, πολιτικοί παρατηρητές επικαλούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και κινήσεις των τελευταίων ημερών και τις βάζουν στο ίδιο παζλ: ένα παζλ που έχει ως στόχο να «μαζέψει» ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και να στείλει μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι με την τακτική των ίσων αποστάσεων, δε θα πάει πουθενά.

Απουσίες, αποχωρήσεις και μία «επιστράτευση»

Οι εν λόγω παρατηρητές, λοιπόν, τοποθετούν στο ίδιο πολιτικό παζλ πολλά κομμάτια, που εκ πρώτης όψεως ίσως να φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους. Ένα εξ αυτών είναι η απόφαση δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, του Γιάννη Μανιάτη και του Γιώργου Φλωρίδη, να μην παραστούν στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γενικευμένο προσκλητήριο και την λογική «δεν περισσεύει κανείς» που εξέπεμψε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σημειωτέον ότι ο Γιώργος Φλωρίδης δεν κρύβει κατά καιρούς τις ισχυρές αντι-ΣΥΡΙΖΑ απόψεις του, ενώ το όνομα του Γιάννη Μανιάτη «παίζει» κάθε φορά στα σενάρια ανασχηματισμού για μία θέση είτε στο τιμόνι της ΔΕΗ, είτε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Άλλο ένα κομμάτι του παζλ αποτελεί η ηχηρή αποχώρηση του πρώην εκπροσώπου κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Καρανικόλα, που στην πρόσφατη κούρσα για την ηγεσία ήταν εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κ. Καρανικόλας, βεβαίως, απορρίπτει κατηγορηματικά σε συνομιλητές του ότι έχει συνεννοηθεί για μία θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αν και αρκετοί συνεχίζουν να βλέπουν ότι η κατάληξη της πορείας του θα είναι εκεί.
Μέσα σε όλα αυτά, προφανώς δεν μπορεί να αγνοηθεί η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει ρόλο και θέση στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης -και το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την αποδέχθηκε ασμένως. Όλα τούτα, λοιπόν, κατά πολλούς, είναι κομμάτι του ίδιου πολιτικού παζλ, που έχει ως στόχο να πιέσει ασφυκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νίκο Ανδρουλάκη να εγκαταλείψει τις ίσες αποστάσεις και να γείρει την πλάστιγγα της στρατηγικής του προς την ΝΔ.

«Τέρμα η ασυλία»

Και, μπορεί στελέχη της κυβέρνησης να απορρίπτουν ότι όλα τα παραπάνω ανήκουν στο ίδιο παζλ ή πως έχουν κάποια σχέση παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο στο παρασκήνιο παραδέχονται ότι η στάση της κυβέρνησης έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει. «Τέρμα η ανοχή και ασυλία, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με τσάι και συμπάθεια», εξηγούν παράγοντες με γνώση των εξελίξεων, καθώς στο Μαξίμου προετοιμάζονται για διπλές εκλογές και έναν σκληρό αγώνα στο «κυνήγι» της αυτοδυναμίας. Πρόκειται για έναν αγώνα που, στο τέλος της μέρας, θα έχει κι άλλες «συστάσεις» προς τον Νίκο Ανδρουλάκη «να μην φαίνεται αλαζόνας» (όπως τού συνέστησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση), μετεγγραφές στελεχών από τον χώρο του Κέντρου, αλλά και περαιτέρω προσπάθειες πλαγιοκόπησης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.