ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δήλωσή του

Ο Ν. Φίλης για τη σημερινή δικαστική απόφαση: «Απόφαση προσβολή για τη γενιά του Αλ. Γρηγορόπουλου»

Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι προσβολή μόνο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά σε ολόκληρη τη γενιά του. Τη γενιά της κρίσης, που επί τόσα χρόνια αντιμετωπίζεται σαν να περισσεύει.

Δεν ελήφθη μέσα σε κενό. Μεθοδεύτηκε ήδη με το σπάσιμο της ποινής των ισοβίων του Κορκονέα, και τώρα με μια δίκη στην οποία ουσιαστικά δεν ακούστηκαν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία. Ελήφθη σε μια περίοδο που η κυβέρνηση στο όνομα του «νόμου και της τάξης» επιχειρεί να καταστείλει οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση στις αντιλαϊκές επιπτώσεις της πολιτικής της. Από τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και τους ξυλοδαρμούς των νεολαίων διαδηλωτών ως την αποστολή 1.000 αστυνομικών στα πανεπιστήμια, *όλα εκεί στοχεύουν*. Κι ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου και κοινωνικού αυτοματισμού, ενοχοποιώντας και αντιπαραθέτοντας τους πολίτες μεταξύ τους, ιδιαίτερα μάλιστα τους νέους.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα επιχειρούμενης άνωθεν συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, η Δικαιοσύνη οφείλει να παραμένει ανεπηρέαστη, να μην υποκύπτει στην επιχειρούμενη κυβερνητική χειραγώγηση και να υπηρετεί τη δίκαιη κρίση.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα ζει στη μνήμη και τη συνείδηση των νέων παιδιών. Ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας εν ψυχρώ εκτέλεσης από αστυνομικό. Η οικογένεια και οι φίλοι του βιώνουν τώρα τη δεύτερη εκτέλεσή του. *Η γενιά του συνειδητοποιεί ότι είναι δύσκολο να είσαι νέος σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.