ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Ειδικό Δικαστήριο

ΠΑΣΟΚ: Η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως, να μάθουμε τι έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες

«Η Δικαιοσύνη με απόλυτη ανεξαρτησία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «η κρίση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου σε αυτό το στάδιο και οι δημόσιες συνεδριάσεις, που θα ακολουθήσουν, επιτρέπουν στην ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί στην πλήρη έκτασή τους όσα έγιναν κατά τον περιλάλητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», για τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά με την εισήγηση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί παραπομπής στην υπόθεση Νοβάρτις, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζει ότι «όσα έχουν γίνει γνωστά για πρώην υπουργούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τις ενέργειές τους κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω θωράκιση των θεσμών».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αδειοδότησε, για πρώτη φορά στη χώρα, τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το συνολικό έσοδο για το δημόσιο ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ για 10 χρόνια.
  – Εισέπραξε 200 εκατ. ευρώ από τον φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, η είσπραξη των οποίων αναβάλλονταν κάθε χρόνο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
  – Έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με τον νόμο 4339/2015 (αλλιώς «νόμο Παππά»), ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα και βάσει αυτού αδειοδοτήθηκαν και λειτουργούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
  – Προστάτευσε τους εργαζόμενους, αύξησε τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς από 2.400 το 2015 σε 5.300 το 2019. Στα στοιχεία αυτά δεν υπολογίζονται εκατοντάδες άνθρωποι του κλάδου που βρήκαν δουλειά μέσω του προγράμματος ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών, το οποίο έθεσε σε εφαρμογή ο
  – Άνοιξε την ΕΡΤ, μετά το «μαύρο» του 2013. Ολοκλήρωσε το ιδιόκτητο δίκτυο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που την «ανεξαρτητοποίησε» από τη Digea και το ετήσιο μίσθωμα του 1,6 εκατ. ευρώ.
  – Ανέστησε την ελληνική μυθοπλασία με το πρόγραμμα ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.