ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πίτσα παζλ με αλλαντικά και λαχανικά

Μια διαφορετική πίτσα που καλύπτει όλα τα γούστα. Η μισή είναι για vegetarian και η άλλη μισή είναι για όσους αγαπούν το κρέας. Διαλέξτε πλευρά.

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη ζύμη:
7 γρ. μαγιά ξερή
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
375 γρ. αλεύρι τύπου «00»
ε.π. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα κονκασέ
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
1 μπάλα μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα:
φέτες πεπερόνι
καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
μαύρες ελιές, σε φέτες
κάππαρη
ψητές πιπεριές Φλωρίνη

Διαδικασία

Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη μαγιά με 250 ml ζεστό νερό (όχι καυτό) και τη ζάχαρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10'. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 10΄ μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Βήμα 2
Σάλτσα: Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να μυρίσει ωραία. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Ανακατεύουμε μέσα και τον βασιλικό και αλατίζουμε.

Βήμα 3
Ζύμη: Προσθέτουμε στη ζύμη το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και ομογενοποιούμε σε μια μπάλα. Kατόπιν την πλάθουμε για 5΄. Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄ ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 3΄ σε καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακή αλλά όχι πολύ ελαστική. Την αφήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί για 10΄, καλυμμένη ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 οC στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί καλύπτοντας τη βάση. Κόβουμε μια λεπτή λωρίδα ζύμης από τη μακριά πλευρά και 3 λεπτές λωρίδες ζύμης από τη μικρή πλευρά και τα στριφογυρίζουμε σε κορδόνια. Τεντώνουμε ξανά τη ζύμη -αν χρειαστεί- για να καλυφθεί πάλι η βάση. Τοποθετούμε τα κορδόνια στη ζύμη και δημιουργούμε ένα πλέγμα από 8 τετράγωνα. Απλώνουμε λίγη σάλτσα στα τετράγωνα και μοιράζουμε τη μοτσαρέλα. Καλύπτουμε τα μισά με πεπερόνι και καυτερή πιπεριά και τα υπόλοιπα με ελιές, κάππαρη και ψητές πιπεριές. Ψήνουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει ωραία.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.