ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Υλικά

Υλικά: 4 μερίδες

Για τη τηγανιά:
800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
Ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.