ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Aμερικανική μελέτη

Τριπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου λόγω Covid-19 των ανεμβολίαστων ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια

Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από Covid-19, σε σχέση με όσους εμβολιαστεί και με ενισχυτική δόση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια καρδιολογίας Ανουράντα Λάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρδιακής ανεπάρκειας «Journal of Cardiac Failure», ανέλυσαν στοιχεία για 7.094 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, από τους οποίους το 31% είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, το 15% τρεις δόσεις, το 9% μία δόση και το 45% ήταν ανεμβολίαστοι.

Διαπιστώθηκε ότι οι ανεμβολίαστοι και όσοι είχαν κάνει μία μόνο δόση, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από επιπλοκές της Covid-19. Ήταν επίσης 15% πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία μετά τη μόλυνσή τους από κορονοϊό και είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εισαχθούν σε ΜΕΘ, σε σχέση με όσους είχαν κάνει τρεις δόσεις.

Πολλοί ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με τη μελέτη, εμφανίζουν μια διστακτικότητα να εμβολιαστούν, φοβούμενοι πιθανές σπάνιες παρενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του μυ της καρδιάς), όμως ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Τα ευρήματα δίνουν περαιτέρω έμφαση στο ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να πάρουν τα εμβόλια στα σοβαρά, καθώς έχουν χειρότερη έκβαση αν μολυνθούν με Covid-19», τόνισε η δρ Λάλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.