ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το δεξί ο Στέφανος

Wimbledon, Τσιτσιπάς - Ρίτσαρντ: 3-1

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 3-1 τον Αλεξάντερ Ρίτσαρντ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Wimbledon - Επόμενος αντίπαλος του την Πέμπτη ο Τζόρνταν Τόμπσον.

Με το δεξί ξεκίνησε στο Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στην πρεμιέρα σε 3.32 με 7-6 (1), 6-3, 5-7, 6-4 του Ελβετού Αλεξάντερ Ρίτσαρντ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο εκεί όπου θα παίξει με τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο 1ο σετ όπου έμεινε πίσω με 2 μπρέικ (4-1) αλλά επέστρεψε για να φτάσει στο 2-0 αλλά έχασε μέσα από τα δικά του χέρια το 3ο αφού χαλάρωσε.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ ο Ρίτσαρντ ξάφνιασε τον Τσιτσιπά αφού προηγήθηκε με 4-1 με διπλό μπρέικ. Ο Έλληνας πήρε πίσω το ένα μπρέικ (4-2) και είχε μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ.

Ο Ελβετός το έσβησε αλλά με το 2ο ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4 με μπρέικ! O 23χρονος πήρε προβάδισμα (5-4) και είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ.

Ο Ρίτσαρντ έσβησε 5 μπρέικ πόιντ και ισοφάρισε σε 5-5! Το 6-5 είναι για τον Έλληνα τενίστα και ο Ελβετός οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε περίπατο και έκλεισε το σετ στο 7-6 (1).

Στο 2ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ (2-1) αλλά ο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. Ο Έλληνας έσβησε 3 μπρέικ πόιντ και ο Ελβετός έφτασε και σε 4ο! Το έσβησε και αυτό και υπερασπίστηκε το μπρέικ (3-1).

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-3 και είχε μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ. Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έκλεισε το σετ με μπρέικ (6-3).

Στο 3ο σετ και στο 3ο γκέιμ ο Έλληνας σβήνει μπρέικ πόιντ για να φτάσει στο 2-1 και εν συνεχεία στο 5-4 χωρίς να μεσολαβήσει μπρέικ από τη μια ή από την άλλη πλευρά.

Ο Ελβετός ισοφάρισε σε 5-5 και με μπρέικ προηγήθηκε με 5-6! Ο Τσιτσιπάς έσβησε 2 σετ πόιντ αλλά με το 3ο πήρε το σετ (7-5) και μείωσε σε 2-1.

Το 4ο σετ άρχισε με μπρέικ του Ρίτσαρντ (1-0) αλλά πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ ο Τσιτσιπάς για το 1-1. Νέο διπλό μπρέικ πόιντ για τον Ελβετό αλλά ο Έλληνας το έσβησε και έφτασε στο 2-1.

Ο Ρίτσαρντ ισοφάρισε σε 2-2 και ο Τσιτσιπάς είχε μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ. Το έσβησε ο Ελβετός για να ισοφαρίσει σε 3-3 αλλά ο Έλληνας πήρε και πάλι κεφάλι στο σετ (4-3).

Νέο προβάδισμα με 5-4 για τον 23χρονο και έφτασε σε διπλό ματς πόιντ! Με το 1ο απλά έκλεισε το παιχνίδί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.