ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό, που απαρτίζεται από τους φορείς αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σε πολύ υψηλά ποσοστά διατηρείται η ζήτηση των προορισμών του Νότιου Αιγαίου από τις 27 Μαρτίου, όταν άνοιξε η τουριστική περίοδος, μέχρις και τις 12 Ιουνίου, με βάση τα επίσημα στοιχεία από τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Καρπάθου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν τόσο ο αριθμός των πτήσεων και των επιβατών που επισκέπτονται τα νησιά, αφού ξεπέρασαν ήδη το 1 εκατομμύριο πριν από τα μέσα του πρώτου καλοκαιρινού μήνα όσο και τα ποσοστά πληρότητας των πτήσεων, που κινούνται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, 1.118.797 επιβάτες μέσω 7.008 πτήσεων προσγειώθηκαν στο Νότιο Αιγαίο, από τους οποίους οι μισοί περίπου (583.042) στη Ρόδο, 260.660 στην Κω, 167.110 στην Σαντορίνη, 94.800 στην Μύκονο και 13.185 στην Κάρπαθο.

Καλύτερος κατά 4,5% αποδείχθηκε ο φετινός Μάιος σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, συνολικά για το Νότιο Αιγαίο με τα νησιά της Σαντορίνης και της Ρόδου να σημειώνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις (35% και 4,6% αντίστοιχα), ενώ η μέχρι στιγμής αποτίμηση των πρώτων μηνών της τουριστικής περιόδου, μέχρι και την 31η Μαΐου, παρουσιάζει άνοδο κατά 6,6% σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019

Δεκαπενταύγουστο θυμίζουν τα αεροδρόμια των νησιών του Νότιου Αιγαίου ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Αρκεί να σημειωθεί ενδεικτικά ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου υποδέχθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 118 πτήσεις αφίξεων, που μετέφεραν 18.513 επιβάτες από το εξωτερικό, που προστίθενται στους 169.411 συνολικά που επισκέφθηκαν το νησί τις πρώτες δώδεκα ημέρες του μήνα. Αυξημένη είναι η ροή πάντως και στα πέντε νησιά με τα διεθνή αεροδρόμια ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβατών από το εξωτερικό στους 340.679 μέσω 2.135 πτήσεων μέσα σε μόλις 12 ημέρες.

Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία παραμένουν οι κορυφαίες αγορές για την Κω και τη Ρόδο, και τον Μάιο. Ειδικότερα στη Ρόδο, αύξηση σημείωσαν οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί. Τα νησιά των Κυκλάδων Μύκονο και Σαντορίνη προτιμούν ως επί το πλείστον οι Άγγλοι και οι Ιταλοί σε υψηλότερο ποσοστό ενώ ακολουθούν Γερμανοί και Γάλλοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.