ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Δ. Μάντζος: «Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων δεν είναι κανονικότητα»

Αναγκαίο βήμα, το οποίο όμως «αποτελεί μόλις το εναρκτήριο λάκτισμα σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για την αποκάλυψη της αλήθειας», χαρακτήρισε τη συγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για την απόπειρα παρακολούθησης του πεοέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. «Δεν γίναμε σοφότεροι, δεν το περιμέναμε εξάλλου. Αλλά το κλίμα που εισπράξαμε από μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον ήθελε να κλείσει σε μία fast track διαδικασία την υπόθεση. Εδώ δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς δεν θα σταματήσουμε αν δεν λάβουμε απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα» προσέθεσε.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ίδιου και του Κινήματος στην ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ επεσήμανε ότι «και εμείς σε νομικό επίπεδο δεν θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα φέρνουμε συνεχώς νέα στοιχεία, συμπληρωματικά, ενισχυτικά της κατηγορίας, εφόσον αυτά προκύπτουν», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «εκτός από την υπόθεση Ανδρουλάκη, υπάρχει η υπόθεση Κουκάκη ή και άλλες ενδεχόμενες υποθέσεις παρακολούθησης που, ακόμη και να δεν συνδέονται άμεσα, μπορούν να ενισχύσουν η μία την άλλη».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη σχετικά με την τροπολογία για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ (ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε δηλώσει στη Βουλή «νεώτερα στοιχεία και από τις καταγγελίες του ΚΚΕ μας οδηγούν στην απόφαση να εισηγηθούμε την κατάργηση της σχετικής διάταξης»), ο κ. Μάντζος ανέφερε ότι «αποτυπώνει μία γενικότερη στάση προβληματισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κινήματος απέναντι σε αυτήν την τροπολογία», ενώ επικαλούμενος τα καθήκοντά του ως διευθυντή της ΚΟ τη δεδομένη χρονική περίοδο, ξεκαθάρισε: «Εμφανίστηκε μία τροπολογία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξαφνικά, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, χωρίς ειδική αιτιολογία. Η γενική επίκληση του εθνικού συμφέροντος πολλές φορές οδηγεί σε απατηλά αποτελέσματα. Μετά από μερικές ημέρες, αφού κατέστη γνωστό στη νομική κοινότητα τι ακριβώς ψηφίστηκε, ήρθε η ίδια η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και έκρινε την τροπολογία αντισυνταγματική». «Θα θέλαμε να δούμε αλλαγές στην ποινική μας νομοθεσία, με την κατάργηση αυτής της αντισυνταγματικής ρύθμισης», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «οι παρακολουθήσεις, οι παγιδεύσεις τηλεφώνων, οι υποκλοπές και οι συνακροάσεις δεν είναι κανονικότητα. Ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ ή άνθρωποι της κυβέρνησης όλο αυτό το εμφανίζουν ως κάτι κανονικό, αναμενόμενο, φυσιολογικό. Λένε "τι φωνάζει ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ; Δεν έγινε και κάτι". Δεν είναι θέμα μόνο του Νίκου Ανδρουλάκη και ενός πολιτικού κόμματος. Είναι θέμα κάθε πολίτη, είναι θέμα της Δημοκρατίας μας, είναι ζήτημα διαφάνειας και αφορά σε όλους μας».

«Το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα καρτ», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε Μάντζο είστε λίγο μικρός ηλικιακά. Για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές ρωτήστε να μάθετε τι γινόταν την περίοδο που πρόεδρος του ΟΤΕ την δεκαετία του 80π ήταν ο Θεοφάνης Τόμπρας και αρχηγός της ΚΥΠ ήταν ο Κώστας Τσίμας. Εκεί να δεις κανονικότητα. Δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα το σύστημα παρακολούθησης του ΠΑΣΟΚ από την Ανατολικογερμανική Στάζι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.