ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Στρασβούργο αύριο ο Ανδρουλάκης

Επιμένει στις θέσεις, αλλά δεν θα μείνει θεατής…

Την ώρα που, κατά πολλούς, θα ξεκινά ατύπως η προεκλογική περίοδος, αύριο το απόγευμα στη Βουλή και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στο Στρασβούργο. Εκεί, θα δώσει το ‘παρών’ στην μετονομασία αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου», κάτι για το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει δώσει πολυετή προσωπικό αγώνα.

Αναγκαστικά, το βάρος της συζήτησης στη Βουλή θα σηκώσει ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, αν και για πολλούς στην Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση επελέγη ακριβώς για να …υπενθυμισθεί αρμοδίως ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής. Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Κατρίνης ετοιμάζει μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία, όπου οι προγραμματικές θέσεις του κόμματός του αναμένεται να ξεχωρίσουν. Τουλάχιστον για όσους μείνουν στην αίθουσα να τις ακούσουν, όπως χαρακτηριστικά λένε στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θεωρείται πλέον δεδομένη. Εκτός και αν συντρέξουν εξωγενείς παράγοντες που θα την καταστίσουν ανέφικτη. Και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εκτιμούν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, δεδομένου ότι δεν παράγεται κυβερνητικό έργο, η τοξικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να τους προβληματίζει πολύ, καθώς παίρνει μεγάλες διαστάσεις πριν καν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ‘υποσχόμενη’ το θερμόμετρο να ανέβει κατακόρυφα στον δρόμο προς τις κάλπες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πάντως, δεν σκοπεύει να μπει σε μία άκαρπη αντιπαράθεση ατάκας. Όπως ο ίδιος εξομολογείται σε συνεργάτες του, σκοπεύει να επιμείνει στην παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του και να παλέψει μέσα από τις ιδέες του. Από την άλλη, δεν θα μείνει θεατής σε μία παρτίδα πινγκ πονγκ μεταξύ των προέδρων των δύο μεγάλων κομμάτων, και την μπάλα συχνά στη δική του εξέδρα. Αντίθετα, θα αναδεικνύει τις ευθύνες και των δύο για όσα λαμβάνουν χώρα και δεν θα χαρίζεται σε κανέναν όταν προκαλείται. Στόχος του, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε ρόλο πρωταγωνιστή, που θα ορίζει τις εξελίξεις και όχι θα …συμπληρώνει τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.