ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γρήγορο τουρλού με λευκά φασόλια και καλοκαιρινά λαχανικά

Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας. Ο συνδυασμός με τα έτοιμα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα σε στο πι & φι!

Υλικά

Μερίδες: 4

50 ml ε.π. ελαιόλαδο
3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
4 πιπεριές, χοντροκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες, χοντροκομμένες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
200 γρ. λευκά φασόλια, κονσέρβα
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.

Βήμα 2
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3
Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, δυναμώνουμε τη φωτιά να μελώσει το φαγητό και αποσύρουμε το σκεύος. Σερβίρουμε το τουρλού αν θέλουμε με φέτα και επιπλέον μπούκοβο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.