Γρήγορο τουρλού με λευκά φασόλια και καλοκαιρινά λαχανικά
Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας. Ο συνδυασμός με τα έτοιμα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα σε στο πι & φι!
Υλικά
Μερίδες: 4
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
4 πιπεριές, χοντροκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες, χοντροκομμένες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
200 γρ. λευκά φασόλια, κονσέρβα
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.
Βήμα 2
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, δυναμώνουμε τη φωτιά να μελώσει το φαγητό και αποσύρουμε το σκεύος. Σερβίρουμε το τουρλού αν θέλουμε με φέτα και επιπλέον μπούκοβο.
«Η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα