ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τονίζουν σε δήλωση τους

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη ΝOVARTIS: Απόλυτη δικαίωση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου μας δικαιώνει απόλυτα», τονίζουν σε δήλωση τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, Σπυρίδων Λάππας, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδικότερα σημειώνουν ότι «αποτελεί δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για εμάς, τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσαμε συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, που με δυο λέξεις συμποσούνται σ' αυτό που λέγαμε και γράφαμε: 'Δεν μπορεί ποτέ το σκάνδαλο Novartis να θεωρηθεί σκευωρία'». Αναφέρουν ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου «αποτελεί κυριολεκτικά 'βόμβα' που εκρήγνυται στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με 'πολιτική' απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη) για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το βούλευμα είναι «βόμβα» γιατί «κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι 'οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. Δικαιοσύνης και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες', δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που 'έστησαν' ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στην διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis». Επισημαίνουν ότι «τελικά Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Νovartis».

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προανακριτική επιτροπή, υπογραμμίζουν ότι «απομένει αγώνας για την ανάδειξη όλης της έκτασης του σκανδάλου και την τιμωρία όλων των ενόχων, που με παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων στο ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία». Σημειώνουν ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας «ασφαλώς και θα κάνει, πρέπει να κάνει, αυτό που ζητούσε ο δικηγόρος των προτατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ Στήβεν Κοκ: 'Η Αμερικανική δικαιοσύνη έφερε τη Novartis προ των ευθυνών της επειδή προχώρησε σε παράνομες δωροδοκίες στην Ελλάδα. Αυτό δικαιώνει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν αυτά τα εγκλήματα. Η αμερικανική δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες'».

«Αμ' έπος, αμ' έργον», καταλήγουν οι Σπ. Λάππας, Θ. Αυγέρη, Γ. Γκιόλας, Θ. Ξανθόπουλος και Γ. Ραγκούσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.