ΕΛΛΑΔΑ

H ανάρτηση του Γ. Καλλιάνου

Ο καπνός από τη φωτιά της Λέσβου έφτασε στις Κυκλάδες

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως ο καπνός από τη φωτιά που καίει στη Λέσβο έφτασε στις Κυκλάδες.

Ο κ. Καλλιάνος έχει αναρτήσει και σχετική φωτογραφία από δορυφόρο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «πριν από λίγο η εικόνα από τον δορυφόρο δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω των ισχυρών Βόρειων - Βορειοανατολικών ανέμων 6-7 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο, ο καπνός από τη φωτιά στα Βατερά της Λέσβου έφτασε μέχρι περίπου και το ύψος της Κύθνου και της Σερίφου στην περιοχή των Κυκλάδων. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν και ακόμη νοτιότερα.
Μιλάμε για τεράστια καταστροφή στο νησί!
Για άλλο ένα καλοκαίρι όλη η Ελλάδα καίγεται! Κάθε μέρα και αλλού, κάθε ώρα και σε άλλη γωνιά της χώρας, κάθε τόσο και χιλιάδες στρέμματα πράσινου γίνονται στάχτη! Τι άλλο να κάνουν πια οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, ο στρατός, η αστυνομία, οι εθελοντές, η πολιτική προστασία, ο κρατικός μηχανισμός, ο Πρωθυπουργός; Όλοι είναι άυπνοι εδώ και εβδομάδες!
Εμπρησμοί; Κλιματική κρίση; Εν αγνοία πυρκαγιές; Εκρήξεις πυλώνων; Καύσωνες; Μποφόρ; Ερωτήματα πολλά και άλλα τόσα που κάθε καλοκαίρι μας απασχολούν…»

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.