ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Πράσινη» εξόρμηση στη Θεσσαλία

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, θέλησε να συνδυάσει η Χαριλάου Τρικούπη, που με την ευκαιρία του θεματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τα αγροτικά θέματα στην Λάρισα την Τετάρτη, επιχείρησε τεράστια περιοδεία σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο. Μόνο χθες, Πέμπτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Λαμία, όπου και μίλησε, ενώ νωρίτερα κλιμάκια στελεχών του ΠΑΣΟΚ είχαν επισκεφθεί τα Τρίκαλα, τον Βόλο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Για άλλη μια φορά, μίλησαν με τον κόσμο και τους επιχειρηματίες για την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, ενώ μοίρασαν φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Στο δε, θεματικό συνέδριο της Λάρισας για ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε αναλυτικά δέσμη προτάσεων για την άμεση ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής λόγω της ενεργειακής ακρίβειας, καλύπτοντας μέρος του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών , με επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και χρηματοδότηση αγροτών - γεωργικών επιχειρήσεων - συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ.

Σε στρατηγικό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο ο κ. Ανδρουλάκης πρόταξε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα βασικά εθνικά μας προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο, η φέτα και όχι μόνο, εξηγώντας πως αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσα από τα σχέδια ανάπτυξης κάθε περιφέρειας. Πρότεινε ακόμα την παροχή κινήτρων για την ενασχόληση νέων ανθρώπων με την αγροτική παραγωγή, την εξεύρεση και αξιοποίηση σχολάζουσας γης από τους νέους και τη διευκόλυνση της απασχόλησης εργατών γης. Ζήτησε την στήριξη νέας σύγχρονης μορφής συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την μείωση εδώ και τώρα του κόστους παραγωγής. Μίλησε ακόμα για την ενίσχυση της Κτηνοτροφίας και αξιοποίηση των βοσκοτόπων, για προώθηση των Βιολογικών Καλλιεργειών, για αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, για έργα υποδομής, για σύνδεση και συνέργεια του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, για προώθηση της έρευνας και των καινοτόμων καλλιεργητικών τεχνικών, καθώς και για αναδιάταξη των πόρων της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάπτυξης.

Και όλα αυτά, ενώ στην πραγματικότητα μόλις άνοιξε ο διάλογος με τους αγρότες και στόχος του κόμματος είναι να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με τις δικές τους αγωνίες, τους δικούς τους στόχους και τις λύσεις που προτείνουν εκείνοι ως οι πλέον αρμόδιοι…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δαν 12:30 01/07/2022

  Εν όψει τού θεματικού
  συνεδρίου τής Λάρισας,
  σκόνη πολλή σηκώθηκε,
  αλλά φεύ, στήν αίθουσα τήν
  ώρα πού μιλούσε ό πρόεδρος,
  πολλές οί άδειες καρέκλες.
  Πού νά ήταν οί Λαρισσαίοι
  καί αδιαφόρησαν γιά τό
  συνέδριο καί τόν πρόεδρο;
  Μήνα γιά μπάνια πήγανε, μήνα
  στό μαυροθέρο;
  Ούδε γιά μπάνια πήγανε, ούδε
  στό μαυροθέρο, άς όψεται ό
  «καθ’ ύλην αρμόδιος», πού
  τάκανε σαλάτα.
  Ό «αρμόδιος» αυτός, πρέπει νά
  βρεθεί ή καί νά εφευρεθεί.
  Καί εν ανάγκη νά γίνει καί ΕΔΕ.
  Αυτά καί πολλά άλλα, συμβαίνουν
  στήν ωραία μας Χώρα κι’
  είμαστε ακόμα στήν αρχή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.