ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την Αστυνομία

Ρέθυμνο: Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του δήμου Αμαρίου

Και εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής στο Ηράκλειο με δύο συλλήψεις.

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, συνελήφθη Έλληνας σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο με τους αστυνομικούς να εκριζώνουν και να κατάσχουν 39 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του συγκεκριμένου άνδρα, σε ποιμνιοστάσιο και εξωτερικούς χώρους αυτού, όπου βρέθηκαν τα δενδρύλλια. Τα συνολικά τριάντα εννέα δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούνταν επιμελώς σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ήταν ύψους έως 1,5 μέτρων, όλα στο στάδιο της ανάπτυξης. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δύο κινητά τηλέφωνα. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Εξάλλου, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε, στο Ηράκλειο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αφαίρεσαν από επιχείρηση ηχοσυστήματα, μπαταρίες αυτοκινήτων, καταλύτες και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Η εξιχνίαση ήταν το αποτέλεσμα που προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι στις 16 και 17 Ιουλίου είχαν αφαιρέσει από επιχείρηση ημεδαπού δύο ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, έξι καταλύτες, εβδομήντα μπαταρίες, μπαταρία γεννήτριας, 140 λίτρα πετρελαίου και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός εκ των Ελλήνων όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας και νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.