ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τις δηλώσεις του

Στέλιος Πέτσας: «Η κρίση αυτή δεν ήρθε για να φύγει γρήγορα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του την Κυριακή (10/07) πως «η κρίση αυτή δεν ήρθε για να φύγει γρήγορα» και πρόσθεσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πιο ισχυρός την άνοιξη του 2023 και θα είναι αυτοδύναμος».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι πως εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίζουμε για ένα ικανό χρονικό διάστημα γιατί η κρίση αυτή δεν ήρθε για να φύγει γρήγορα».

Πάντως, όσον αφορά στην επιταγή ακρίβειας, ανέφερε ότι είναι ένα μέτρο που συζητείται μήνες, καθώς η κυβέρνηση φροντίζει όποτε υπάρχει περιθώριο στον προϋπολογισμό να επιστρέφεται στον λαό. Ακόμα, σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως η εκάστοτε κυβέρνηση οδεύει βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και είναι πάντοτε συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως οι τιμές στην ενέργεια.

Χαρακτηριστικά, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων: «Η όποια απόφαση θα ληφθεί τον Οκτώβριο που η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη».

Σχετικά με τις εκλογές και την πιθανότητα ανασχηματισμού και αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία προετοιμασία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εν συνεχεία, ο ίδιος υποστήριξε: «Στα δύσκολα ο κόσμος έχει επιλέξει τον πρωθυπουργό. Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο πρωθυπουργός ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης είναι πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν θέλησε να κάνει κάποια εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθεί, τόνισε ωστόσο πως «η χώρα μας τα πήγε καλύτερα από άλλες πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί η κυβέρνηση άκουσε τις οδηγίες των ειδικών και μπόρεσε να πείσει την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.