ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρωματική πράσινη σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ταλαγάνι και παστέλι

Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά ροδάκινα και ταλαγάνι, ένα τυρί που όταν ψήνεται στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο αποκτά υπέροχη, μαστιχωτή υφή.

Υλικά
150γρ. διάφορα σαλατικά (ρόκα, λόλα πράσινη και κόκκινη, σγουρή σαλάτα κ.λπ.)
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
10 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 ροδάκινα κομμένα στη μέση
2 φέτες ταλαγάνι κομμένες σε πάχος όσο το μικρό δαχτυλάκι
50γρ. παστέλι τραγανό

Για τη βινεγκρέτ
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 φυλλαράκια λουίζας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Βήμα 1
Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά τις σαλάτες. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε σε μπολ. Ανακατεύετε μέσα τα φύλλα του βασιλικού και της μέντας και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι με ρίγες και το βάζετε να κάψει καλά. Ψήνετε το ταλαγάνι και από τις δύο πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές. Κόβετε το καθένα στα τέσσερα.

Βήμα 3
Χτυπάτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ, δοκιμάζετε για αλάτι και, αν είναι απαραίτητο, συμπληρώνετε λίγο ακόμη.

Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ρίχνετε λίγη από τη βινεγκρέτ στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύετε με τα χέρια σας.

Βήμα 5
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε από πάνω το ταλαγάνι και τις φέτες του ροδάκινου. Σπάζετε το παστέλι με ένα μαχαίρι σε κομματάκια, πασπαλίζετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.